Dr. Wang Jun (ejtsd Dr Vang Tyün) a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének tagja. Kínában született , ott végezte tanulmányait, szerzett diplomát a Természetgyógyászati Egyetemen. A gyógyítás dinasztikus családi hagyomány, Dr. Wang dédapja és nagyapja is világszerte elismert professzor és egyetemi tanár, akik nem csak művelték, de magas szinten oktatták is a hagyományos kínai gyógyászatot. Dr. Wang Junt nagyapja már hatéves korában elkezdte tanítani, a Tao elvei szerint.

Magyarországra 1993-ban érkezett tanítás céljából. Később az Elixír Gyógyközpontban dolgozott, majd megnyitotta saját rendelőjét. Jelenleg is tanít a Kínai Orvoslás Magyarországi Szabadegyetemén.
Tanítványai között több ismert magyar orvost és természetgyógyászt tarthat számon.

Ma már Magyarországon is elismert a hagyományos kínai gyógyászat. Wang doktor célja a gyógyításon túl az egészséges életmód és gondolkodás megismertetése, amely a megelőzésen alapuló egészségmegőrzés lényege.

Dr. Wang minden évben részt vesz Kínai Orvoslás Magyarországi Szövetségének jótékonysági akcióiban. Ilyenek például a rendészeti szervek vagy a mozgássérült és fogyatékos emberek szervezetei által rendezett díjmentes kezelések és tanácsadás egészségnapok vagy más rendezvények keretében.

Dr. Wang több előadást tartott orvosi és természetgyógyászati kongresszusokon, amelyekről publikációi is megjelentek.

II. Kínai – Magyar Orvosi Konferencia, 2007. október 12-14. Budapest, Margitsziget
III. Sino – Magyar Hagyományos Kínai Orvosi Konferencia, 2008. május 17-18. Siófok

Publikációk

PÉLDÁK: IDEÁL